مراحل ساخت کود ارگانیک مرغوب
منشا طبیعی دارد و به سبب وجود میکروارگانیسم های طبیعی در ساختار این کود به جای مواد شیمیایی نظیر سم ها و آفت کش ها کاربرد و اهمیت بیشتری در دنیای کشاورزی و باغداری مدرن پیدا کرده است. کود در واقع موجود زنده ای است که در کنار حیات خود مواد زائد را از خاک دور می کند و مواد زائد خود را که برای گیاه و خاک مناسب است به زمین تزریق می کند. فواید کود ارگانیک بسیار است و با توجه به اهمیت روزافزودن کاربرد این ماده ارزشمند، آشنایی با مراحل ساخت کود ارگانیک مرغوب را به شما توصیه می کنیم.
ساخت کود ارگانیک با کیفیت
تعادل میان نسبت کربن و نیتروژن
دقت داشته باشید که نسبت کربن به نیتروژن در کود ارگانیک معقول باشد. موادی که در کمپوست ها مصرف میشوند اغلب غنی از نیتروژن هستند و کمتر به عنصر کربن در این بین توجه میشود. در هر توده از کود ارگانیک حدود 3?4 درصد نیتروژن حضور دارد که با بی توجهی به این نسبت معمولا درصد کربن از حد انتظار پایین تر میرود. کربن در کود ارگانیک به واسطه برگ های خشک و مقوا ها و نیتروژن به واسطه بریده های چمن، قهوه و تکه های سبزی ها آزاد میشوند. کود ارگانیک با نیتروژن کم به سختی تجزیه میشود؛ اما بر خلاف عامل رطوبت که اگر کم باشد سبب تجمع موجودات و حشرات میشود، کمبود نیتروژن چنین تاثیر مخربی ندارد.
به تراکم کمپوست دقت کنید
بعد از این که تمامی مواد را با هم ترکیب کردید و به نسبت های مختلف رطوبت، کربن ، نیتروژن و سایر مواد دقت کردید باید کود را متراکم کنید. دقت داشته باشید که تراکم زیاد در کود ارگانیک سبب خفه شدن مواد و موجودات ذره بینی میشود و نشانه آن آزاد شدن بو نامطبوعی مشابه با آمونیاک است. بنابراین بهتر است که جریان هوا با تراکم متعادل حفظ شود.
منبع: مراحل ساخت کود ارگانیک مرغوب
کود کود گیاهان کود گیاهان آپارتمانی کود گلهای آپارتمانی کود گیاهان خانگی
کود گیاهان زینتی کود کاکتوس انواع کود کود گلدان کود باغچه
کود کمپوست کود زیستی کود ارگانیک کود آهن کود آهن برای گیاهان
کود بیولوژیک کود آهن بیولوژیک کود اورگانیک کود هیومیک اسید
کود پسته کود برای پسته کود برای درخت پسته